Android Nougat Hangi Telefonlara Geliyor?

Android 7.0 geçtiğimiz günlerde yeni ismine kavuştu, isim koyulması için internet üzerinden anket düzenleyen Android anket sonunda Nougat isminin kazandığı açıklamasını yaptı. Hatta ankette önerilen isimlerle ilgili Youtube'da tatlı bir video dahi yayımladı.

Android Nougat

İşte bahsettiğim video: 




Video içerisinde farkettiğinizi düşünüyorum isimler arasından Namık ismi de vardı. Peki bu Namık ismi kimler aracılığıyla ve nasıl bir örgütlenmeyle oy alarak bu videoya çıkmayı başardı? İnternette canım milletimin Android'i trollemek için yaptığı sanal ortamdaki büyük örgütlenme "Namık" ismini duyurabilsede, kazanmayı başaramadı ve Android 7.0 "Nougat" ismini aldı.

Android Nougat Hangi Telefonlara Geliyor?
Android Nougat


Android Nougat Hangi Telefonlara Gelecek?


Listemizide Android Nougat hangi telefonlara gelecek? Hep beraber firmalarımıza bakalım.

HTC: HTC One A9, HTC One M9 ve HTC 10'u olan kullanıcılara iyi haber, ama telefonunuz HTC One M8 ise üzülebilirsiniz çünkü güncellemenin dışında kalacak.

LG: LG'nin son telefonları olan LG G5 ve LG V10 telefonları, Android Nougat özelliğine kavuşabilecek. LG'nin son telefonları için henüz görünürde resmi bir açıklama görmedim.

Huawei: Güncellemesini garanti gibi gördüğüm Nexus P6, ancak Huawei P9, Huawei P8 ve Mate 8 isimli telefonların da alacağını umuyoruz, resmi bir bilgi gelmedi.

Samsung: Samsung kullanıcılarına uzun bir liste geliyor. Aşağıdaki telefonlardan birine sahipseniz bu sene içerisinde Nougat güncellemesini yapabileceğinize neredeyse garanti gözüyle bakıyorum.
Samsung Galaxy S6
Samsung Galaxy S6 Edge
Samsung Galaxy S6 Edge+
Samsung Galaxy S6 Active
Samsung Galaxy Note 5
Samsung Galaxy S7
Samsung Galaxy S7 Edge
Samsung Galaxy S7 Active
Samsung Galaxy Tab S2


Sony: Xperia Z1 ve Xperia Z1 Compact 'in Marshmallow güncellemesinin dışında bırakıldığını düşünürsek, bu sene aynısını Xperia Z2 Tablet ve Xperia Z2 yaşayabilir. Bunlardan sonraki cihazlar Android Nougat'a sahip olabilecek gibi görünüyor.

3 yorum:

  1. İnci sözlük yapmıştı sanırsam, efsane Namık ismini. Yapamadık ama yinede ismi duyurduk, o yeterli. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım İnci sözlüktü, her şeye rağmen videoda da olsa görünmeyi başardı Namık. :)

      Sil
  2. Samsung note 3' de gelseydi güzel olurdu ama neyse sağlık olsun :)

    YanıtlaSil