Euro 2016'da Şampiyon Kim Olur?

Euro 2016 Logosu
Euro 2016 Logosu
Bütün dünyanın ekrana kilitlendiği Euro 2016 Müsabakalarında Şampiyon Kim Olur? Hep beraber bir analiz yapmalıyız, hadi gelin!


  Turnuva'nın Başlangıcı

Fransa 'nın ev sahipliği yaptığı Euro 2016 müsabakası, 10 Haziran tarihinde Fransa-Romanya müsabakasıyla başlamıştı biliyorsunuz. Bildiğiniz gibi Millilerimiz D grubunda, aralarında İspanya, Hırvatistan ve Çek Cumhuriyeti gibi güçlü takımların arasında kalmıştı. Turnuvaya 1-0 yenilgiyle başlayan Milli Takım ikinci maçta da İspanya'dan 3 gol yiyerek adeta yıkılmıştı. 

Hala Şansımız Vardı

Ama Euro 2016'ya #BizBittiDemedinBitmez hashtagi ile başlayan Milliler adeta onu kanıtlarcasına saldırarak Çek Cumhuriyeti'ni 2 farklı galibiyetle yenerek ümidini yitirmedi. Fakat İtalya'nın İrlanda karşısında 1-0 yenilmesinden sonra İrlanda en iyi üçüncü olarak Türkiye'yi geride bırakarak gruptan çıkmayı başardı. Neyseki turnuvada başarı sağlayamasak ta Eyfel Kulesi'ni defalarca #TUR hashtagi ile Türk Bayrağı'na büründürdük. Bizim için turnuva sona erdi. Gel gelelim diğer takımların durumuna. 

Turnuvanın Şanslı ve Şanssız Takımları

Euro 2016 Kupası
Euro 2016 Kupası
Gruplardan en iyi üçüncü olarak çıkan Portekiz'in berabere kalmasının ardından dakika 116'da Hırvatistan'a attığı gol izleyenleri şaşırttı, maçın favorisi olarak görülen Hırvatistan'ın erken vedası hüzünlüydü. Polonya'yla da berabere kalarak uzatmalara giden maçta Portekiz'in kazanması onları turnuvanın en şanslı takımı olarak gösteriyor. Gel gelelim İspanya'ya turnuvanın şampiyonluk favorisi olarak görülürken İrlanda'ya yenilen İtalya karşısında, Türk hakem Cüneyt Çakır'ın yönettiği maçta 2-0 yenilerek turnuvaya erken veda etti. İşin garip tarafı maçın ardından İtalyanların Cüneyt Çakır'ı eleştirmesiydi. Kararlar yerindeydi. İzlanda'ya gelelim şanslı demek istemiyorum hakkını vererek oynuyorlar, aldıkları galibiyetlerle çeyrek finalde Fransa ile eşleşen (üzücü bir durum) İzlanda 5-2 yenilerek turnuvaya veda etti. Turnuvada Galler'in performansıda şaşırtıcı bir durumda ilerliyor. Belçika gibi güçlü bir takımı, 1-0 yenik durumdan 3-1 yenerek yarı finale yükselmeye hak kazandı.



Finale Doğru


6 Temmuz Çarşamba TSİ 20.00'da Portekiz-Galler
7 Temmuz Perşembe TSİ 20.00'da Almanya-Fransa karşısında yer alacak.


Not: Turnuva Fransa'nın 10 farklı şehrinde oynanmakta. Turnuva başından beri favori takımımı da söylemeden geçemeyeceğim Almanları favori olarak görüyorum, ama ev sahipliği yönünden Fransa'nın da turnuvaya yakın olduğu siz okuyucular tarafından da görülmekte.

   

0 yorum: