Alexa Değeri Düşürme Yöntemleri

Merhaba dostlarım, bugün sizlerle alexa değeri düşürmenin yöntemlerini kendi tecrübelerime göre anlatmaya çalışacağım. Bakalım Alexa değeri nasıl düşer?

Alexa Nedir?

Alexa nedir? Amerika Birleşik Devletleri merkezli amazon.com şirketi tarafından yönetilen Alexa, web sitelerinin web trafikleriyle ilgili kullanıcılara bilgi veren konumuyla tanınmaktadır. Alexa sıralamasındaki istatistikler "Alexa Toolbar" tarafından kullanıcılardan alınan veriler sayesinde derlenir.

alexa değeri düşürme
Alexa Değeri Düşürme Yöntemleri

Alexa Toolbar

Alexa Toolbar adlı yazılımı bilgisayarınıza yükleyerek;

-Hem kendi sitenizin ziyaretçi performansını hem de farklı sitelerin ziyaretçi performansını izleyebilirsiniz.

-Web sitelerinin Google'daki PageRank değerlerini ve Alexa'daki site sıralamalarını takip edebilirsiniz.

-Ziyaretçisi olduğunuz sitenin sahibi hakkında bir kaç bilgiye sahip olabilirsiniz; telefonu, iletişim bilgileri, e-posta adresi vs.

-Alexa Toolbar'daki arama kutusu ile Google'da her zaman arama yapabilirsiniz.

Alexa Değeri Düşürme Yöntemleri

alexa değeri düşürme
Alexa Değeri Düşürme Yöntemleri

İnternette sıkça karşılaştığım bir başlık, alexa sıralama düşürme, alexa sıralama düşürme yöntemleri, alexa sıralama düşürme yolları vs. Ben de kendi bir kaç yöntemlerimden bahsederek sizlere yardımcı olacağım.

Alexa Toolbar

Alexa değeri düşürme yöntemlerinin olmazsa olmazlarından biride şüphesiz Alexa Toolbar kullanmaktır. Alexa Toolbar'ı kullanıcılarınız kullanıyor ise sayfanızı ziyaret eden ziyaretçiler sayesinde Alexa değerlerinizde inanılmaz bir düşüş olacaktır. Genellikle webmasterlar Alexa Toolbar'ı kullanmaktadır, webmasterları çekmenin yöntemi ise bedava backlinklerdir. Alexa Toolbar'ı hemen kullanmak için Tıklayın.

Alexa Rank Widget Ekleme

Siteye Alexa Rank widget eklemek alexa değeri düşürme yöntemlerinin en çok kullanılanlarından biri, hatta en çok kullanılanı desek yanlış olmaz. Alexa Rank Widget sitenizde bulunması web sitenize her girişte Alexa'ya bilgi gönderir ve bu yöntem sayesinde rakiplerinizin karşısında büyük avantajınız olur. Alexa Rank Widget eklemek için Tıklayın.

Backlink

Site sıralamanızı düşürmek için backlink alma yöntemi de alexa sıralama düşürmeniz de büyük fayda sağlayacaktır. Kendi ülkenizdeki Alexa sıralamanızı düşürmek isterseniz kendi ülkenize uygun backlink almanızı öneririm.

Özgün ve Güncel İçerik

Sitenizi daima güncel tutun ve özgün içerikler yazın. Özgün yazılmayan içerik açıkçası Google tarafından çöp olarak görülmekte. Bunların dışında Alexa değeri düşürmek için; sitenize yorum almaya çalışın, Alexa'yı yazılarınızda övebilirsiniz buda şaşırtıcı bir teknik ama etkili, kendi sitenize benzeyen sitelere tanıtım yazısı yazdırabilirsiniz. 


Alexa değeri düşürme yöntemlerini sıralamaya ve etkili bir biçimde anlatmaya çalıştım umarım işinize yarar.

İyi bloglamalar!

26 yorum:

  1. Faydalı olmuş, teşekkürler. :)

    YanıtlaSil
  2. yaa sölesene senin ana sayfanı nasıl buluyoz? önceki yazına nasıl gidiyoz ki?

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Düşürmekten kasıt alexa degerini yükseltmek mesela 10 k dan 5 k ya düşürmek

      Sil
  3. baksanaaa, edebiyat dergilerini sormuştun ya, istanbul ankara izmirde bu dergileri bulmak zor değil. istanbulda istiklal ve kadıöyde mephistoda tümü var. izmirde yakın kitabevinde. ankarada adını unuttum şimdi ama var bikaç kitapçıda :) ayrıca, dr larda da biçoğu var.

    YanıtlaSil
  4. Bence ilk maddede olması gerekeni son maddeye yazmışsın, özgün içerik diğerlerinden çok daha faydalı bu konuda. Fakat güzel bir konuya değinmişsin eline sağlık.

    YanıtlaSil
  5. yaa ana sayfan nerde yaaa. bi deee, bi önceki yazına gidemiyom ki nası yapcam nnamadım. bi deee yana, arşiv koysana yaa, eski yazılarını nasıl bulcam kiiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sanırım o alexaya premium üye olan sitelere özel bir özellik.

      Sil
    2. Arşiv konulmuştur bundan sonra, aslında koymamayı düşünüyordum, blog şablonuma göre çok yer kaplıyordu ama sanırım koymak daha mantıklı.

      Sil
  6. ama yazılarını okuyamıyoruz ki. sadece en son yazını okuyoruz. alexa yüzünden mi bu şimdi. kötü bişiymiş o zaman. nası okuycaz yazılarını ama o zaman:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hayır Alexa ile hiçbir alakası yok, blog sayfama ben arşiv koymamıştım şimdi koydum okuma imkanınız var artık. Konunun Alexa ile hiçbir alakası yok :)

      Sil
  7. oleeeeey çok sağoool. en önemli şey blogda, senin yazılarını okuyabilmemiz. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim deeptone, ben teşekkür ederim yazılarımı okuyup zaman ayırdığın için :)

      Sil
  8. ya annadım zaten de. sen alexa premium deyince ondan öyle dedimdi. alexa biliyom başka sitelerde görüyorum. rank yok bize bir faydası valla. biz blogçularda blogçu arkadaşlarımızın okuması önemli sadece. yazmak/yorum yanıtlamak/blog okumak/ yorum yapmak. sıralama bu bence. :) saool şimdi yinee :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Senin Alexa sıralaman da gayet iyi Türkiye'de ilk 17 k içerisindesin global de 730k

      Sil
    2. Alexa bir nevi kaliteni belirliyor, reklamverenler de Alexa'daki konumuna dikkat ediyor.

      Sil
  9. yani bloglar arasında sıralamada mı iyi blogum. yani kaç blog arasındaymış ki? reklam almıyom ben almam yaniiii :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Alexa.com a gir oraya sitenin url adresini yaz dünyadaki bütün siteler arasındaki sıralamanı ve kendi ülkendeki sıralamanı görebilirsin.

      Sil
  10. evet iyiymiş. tür de ilk 17 000 site içerisinde, dünyada ilk 730 000 içinde. daha yüksekte de olabilirdi. yaklaşık 2500 yazımı sildim yaa. bak bloga ayda 15-20 bin tıklama oluyor. günde 500-1000 arası. yazılar eskiyince siliyom. silmesem daha yüksek olurdu. teşekkür ederim. :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Rica ederim :) Yazılarını silme emek veriyorsun.

      Sil
  11. Elimden geleni yapıyorum ama sanırım Alexa değerleri önem taşımıyor bir çok platformda.

    YanıtlaSil
  12. Önemli bir konuda güzel bir yazı yazmışsınız.Elinize sağlık.

    YanıtlaSil