Askerin Kafası Kesildi mi?

15 Temmuz 2016'da, birkaç rütbeli asker kalkışmayla darbe girişiminde bulundu. Bu darbe girişimini halkın ve aziz milletin darbeye "dur" demesiyle bu alçakça darbe girişimi başarısız oldu. Halk ile askerin karşı karşıya geldiği olaylarda ortalığı karıştırmak isteyen fitnecilerin askerin kafası kesildi yalanı ile karşı karşıya kaldık ben de bu olayın aslını araştırarak askerin başı kesildi yalanını siz ziyaretçilerime kanıtlarla göstermek istedim. 

Askerin Kafası Kesildi mi?

askerin başı kesildi mi
Askerin Kafası Kesildi mi?

Hayır, kesinlikle büyük bir yalan. Fotoğrafta gördüğümüz asker 2006 yılında askeri bir aracın devrilmesiyle şehit olan bir askerimizin fotoğrafına ait, fakat ortalığı karıştırmak isteyen bu fitneciler bu yalanlarla halkımızın duygularını sömürerek ortalığı karıştırıp kardeşi kardeşe kırdırmak istiyorlar. Google'a askerin yazdığınızda karşınıza çıkan şeyler. Askerin boğazı kesildi mi, askerin başı kesildi mi, askerin kafası kesildi mi, arama sonuçlarında bunlar sıralanıyor kısa sürede ne kadar arama yapılmış ve ne kadar insan kandırılmış görebiliyorsunuz. Lütfen sizden duyarlı olup, yalan yanlış her habere itibar etmemenizi istiyorum. Bir de şuna bakalım mı?

Askeri Linçten Kurtardı IŞİD'çi Yaptılar!

Askerin Kafası Kesildi mi?
Askerin Kafası Kesildi mi?

Yaralanan askeri Boğaziçi Köprüsünde ambulansa taşıyan Ali Nuri Türkoğlu, sosyal medya üzerinden paylaşılan bu fotoğraf sonrasında terör örgütü IŞİD militanı ilan edildi.

Ali Nuri Türkoğlu: "Suç duyurusunda bulunacağım!"

Sosyal medya hesabı üzerinden açıklamada bulunan Ali Nuri Türkoğlu "Can kurtarırken IŞİD'çi olmak... Gülsem mi ağlasam mı? Ama size sadece size. Yazık yazık. Suç duyurusunda bulunacağım" diyerek iftirada bulunanlara sosyal medya üzerinden seslendi.

Not: Sizden de bir kez daha rica ediyorum. Ortamın huzuru ve suküneti için bu yalan haberleri itibar etmeyiniz. Askerin başı kesildi mi yok askerin kafası kesildi mi gibisinden uydurma haberler ortamın gerilmesine ve huzurun bozulmasına neden olmakta. Olaylar karşısında şehit olan sivil vatandaşlarımız, polislerimiz ve askerimize başsağlığı diliyor ve ülkemizin bir an önce demokratik bir şekilde yönetimini devam etmesini diliyoruz. 

Başbakan Binali Yıldırım tarafından 15 Temmuz 2016 Demokrasi Bayramı ilan edilmiştir.

İyi bloglamalar!

13 yorum:

  1. Bu kadar insanın öldürüldüğü bir gün bayram olarak kutlanmasını çok tuhaf buldum.
    Ben yaşım gereği (58 yaşındayım) iki askeri darbe gördüm, kansız darbelerdi, TSK asla kendi halkına ateş açmaz ve böyle yalan haberler çok kötü. Yalnız ben boğazına bıçak dayanmış bir asker fotosu da gördüm sosyal medyada, birkaç asker de köprüden atılmış. Sonuçta darbe olunca insanları sokağa gelin diye çağrı yapan Tayyip'in suçu bu. Bile bile askeri polisi vatandaşı birbirine kırdırmak amacı taşıyor bu çağrı ve amacına da ulaştı.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. boğazına bıçak daynmıs fotoğraf 2013 yılından halepte cekılmıs bır vıdeonun 26. sanıyesınden alınmış: vıdeo burda http://images.google.de/imgres?imgurl=https%3A%2F%2Fi.ytimg.com%2Fvi%2F_6schHJUXDo%2Fhqdefault.jpg&imgrefurl=https%3A%2F%2Fwww.youtube.com%2Fwatch%3Fv%3D_6schHJUXDo&h=360&w=480&tbnid=t4QPDwkzi6Q7HM%3A&docid=KhayJFHoNzX_7M&hl=tr&ei=TFCLV86kJ8jEgAah5ICICQ&tbm=isch&iact=rc&uact=3&dur=938&page=1&start=0&ndsp=15&ved=0ahUKEwjO-pWQmPrNAhVIIsAKHSEyAJEQMwggKAEwAQ&bih=599&biw=1366

      Boyle seylerın gerceklıgını sorgulamak zor degıl yeterkı bıraz araştıralım.

      Boyle zamanlarda kulaktan duyma ve googlda bulunan fotolara ilıstırılmıs yalan haberlere karsı her zamankinden daha dıkkatlı olmalıyız...

      Sil
  2. Bu konuda çeşitli söylentiler var, kimileri gerçek olduğunu söylüyor kimileri photoshop ile yapıldı diyor, eğer gerçekse yapanların Allah belasını versin, gerçek değilse kesilmiş gibi gösterenlerin de Allah belasını versin.
    Ülkemizi karıştırmak isteyenlerin Allah hepsinin belasını versin.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Gerçekten böyle zor bir zamanda ortalığı karıştırmak vatanımızı tehlike altına sokmaktır.

      Sil
  3. Merhaba, öncelikle blogunuz hayırlı olsun hosgeldiniz. Gerçek ve yalanlarla Türk milletinin kafası karıştırılmak istense de, yapılan bu hareketi hiç bir şekilde desteklemesem de her yapılanın en başından yanlış olduğunu söylemek zorundayım😟. Ne bu darbe girişimi doğrudur, ne silahsız milleti bu şekilde tankların topların önüne atmak doğrudur, ne bu günü bayram ilan etmek doğrudur, ne de adaletin yani yargilamanin yani cezalandirmanin verilmesinin millete bırakılması doğrudur. CNN haberi gibi gösterilen haber doğruysa o zaman şunu sorabilirmiyim bende? Peki bu askeri aracın altında kalmis gibi görünen askerin daha hala can çekişirken vicdansız bazı insanlar tarafından tekmelenmesi, üzerinde tepinilmesi, bir kısım vatandaşın engel olma çabalarının sonuçsuz kalması ve o vahşeti biraz olsun hafifletmeye çalışmak için askerin başına örtülen giysinin,görülmemiş nefret, öfke ve kin ile çekip alınıp o kan gölünü teşhir etmelerini kim açıklayacak bana? O görüntülerin gerçekliğini kim yalanlayacak? O garibin bir emir kulu olduğunu, ne amaçla oraya geldiğini bilmeyen daha 20 yaşında bir ana kuzusu olduğunu kim anlatacak? Böyle bir giriş yaptığım için lütfen kusuruma bakmayın eminim sizde herhangi bir kotu maksatla paylasmamissinizdir bu yayini =( daha güzel bir post ile tanışmak, konuk olmak isterdim blogunuza😯. Ama içinde bulunduğumuz durumlar sanırım buna sebep oluyar😯. Milletçe çok zor gunler geçiriyoruz. Elbette ki üstesinden geliriz. Sonuçta "Yıldırımlar yaratan bir neslin ahvadiyız biz". Şimdi ayrılmadan bir olma provokatörlere, spekülasyonlara meydan bırakmadan bir arada olma zamanı. Daha iyi yayinlarda gorusmek dilegiyle. Saygilarimla

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Estagfurullah, elbette kötü niyetli paylaşılmış bir makale değildi. Benimde karşı olduğum bir çok olay oldu mesela askerlerin kemerlerle dövülmesi olayı. Her türlü görüşe açığım, yorumlarınız için teşekkürler.

      Sil
  4. Darbe girişimini bütünüyle görmek gerek. Nice provakötörler var. Bizim bildiklerimiz ne ki; önemli olan bizim nerede durduğumuzdur. Darbeye direnilir. Hoş olmayan şeyler de görülür. Bunu projeksiyon etmek darbenin yanında durmaktır. Bu kadar.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Keske sızın gıbı sağduyulu, onyargısız ve olaylara butuncul bakabılse herkes

      Sil
  5. Sosyal medya maalesef pek çok asparagas haberin dolaştığı ve kullanıldığı bir mecra. İnsanları da geleyana getirebiliyor. Darbe kötüdür. Hiç bir şeyden haberi olmayan gariban askeri linç etmek de kötüdür. Sakin olmak gerekiyor.

    YanıtlaSil
  6. Sosyal medyada paylaşılan hiç bir hazır metin benim için önem taşımaz uzun zamandan beri. Platform kullanıcıları önce kendilerini sonra takip edenleri gaza getirir ve kaos başlar.

    YanıtlaSil
  7. Bir olay olduğu zaman sosyal medyadan mümkün olduğunca uzak durmaya çalışıyorum çünkü böyle asılsız haberlerle kafam bulanmasın diye. Bu haberleri görüncede ilk şaşırdım sonra üzüldüm fakat biraz düşünce hiç mantıklı gelmedi . Bir süre sonrada yalan olduğu zaten ortaya çıktı . Fakat biz çabuk galeyana geliyoruz asılsız haberleri çok çabuk yayıyoruz bu yüzdende resmi olmaya haberleri okumuyorum .

    YanıtlaSil