Pokemon Go Nedir?

Pokemon Go nedir? Bir anda nasıl patladı bu oyun? Nasıl bir oyun ve kim tarafından tasarlandı? Bütün bu soruların cevabını yazdığım makalede bulabileceksiniz.

pokemon go resimleri
Pokemon Go Nedir?

Pokemon Go Nedir?

Pokemon Go adlı oyun Niantic Inc. tarafından geliştirilen, yayımlanmasını The Pokemon Company'in yaptığı arttırılmış gerçeklik oyunu 6 Temmuz tarihinde belirli ülkelerde kullanıcıların onayına sunuldu. Oyun sadece iOS ve Android tabanlı cihazlarda oynanabilmekte. Oyun aynı gün içerisinde ilk önce Avustralya, sonra Amerika Birleşik Devletleri ve ardından Japonya'da kullanıcıların hizmetine sunuldu.

Pokemon Go Çılgınlığı

Gerçek harita ve kamerayla oynanan oyunun bu yönü kullanıcıların daha fazla ilgisini üzerine çekti. İnsanların kendi yaşamları üzerinde oyunu oynayabilmesi oyuna farklı bir tat katmakta. Sokakta Pokemon avına çıkan insanlar görürseniz hiç şaşırmayın derim. Pokemon go oyununda, kişiler kendi yaşadığı şehirlerde Pokemonları avlayacak, bu durum git gide zorlaşacak ve şehrin zor bölgelerinde dahi avlanmaya devam edecekler.



pokemon go map
Pokemon Go Nedir?

Pokemon Go Oyunundaki Amaç

Pokemon go oyunundaki amaç kullanıcıları zorlayacak cinsten. Pokemon Go'daki amaç kullanıcıların bütün Pokemonları yakalaması. Birbirinden farklı 722 Pokemon karakterinin olduğu bildirilirken, oyunun içerisinde Pokemonların yerlerinin bulunabilmesi ve Pokemonların avlanabilmesi için kullanıcıların kilometrelerce uzağa gitmek zorunda olabileceklerini de belirteyim. Oyunun en zorlayıcı yanlarından biride kilometrelerce uzaktaki Pokemonların belirlenip avlanması.

Pokemon go oyunu hakkında daha detaylı bilgiye sahip olmak isterseniz sanal ortam üzerinden paylaşılan videoları izleyerek oyun hakkında daha detaylı bilgi sahibi olabilirsiniz.

Oyunun tanıtım videosunu izleyelim mi?




Pokemon Go Türkiye'ye Ne Zaman Gelecek?

Pokemon Go'nun Türkiye'ye ne zaman geleceği hakkında net bir bilgiye sahip değiliz. Benim sizlere önerim kesinlikle Pokemon Go apk indirmeyin oyun Playstore mağazalarına gelene kadar telefonunuzun ve kişisel bilgilerinizin güvenliğini risk altına alabilirsiniz. Oyun sadece iOS ve Android platformuna gelecek. Bunun dışında hiç bir platformda göremeyeceksiniz.

Not: Oyunun arttırılmış gerçeklik olması inanılmaz bir özelliği, bu bilgilendirici makaleden sonra sokakta Pokemon avına çıkan insanlar gördüğünüzde şaşırmayacağınızdan eminim.

İyi Oyunlar!

5 yorum:

  1. Hürriyet in sayfasında bugün bu oyunun haberi vardı birileri bu oyun yüzünden gözaltına alınmış :) resmen çocukları bu tarz oyunlardan uzak tutmak için çaba harcıyorum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İlginç bir oyun gerçekten, düşünsenize evinizin zili çalıyor ve biri evinizde pokemon var avlamam lazım diyerek içeri giriyor :)

      Sil
  2. Zekice tasarlanmış bir oyun. Yapanların niyetini Allah bilir...

    YanıtlaSil
  3. CIA ila bağlantılı olduğunu okumuştum ben de..konum soran uygulamaları sevemedim bi türlü kısmen de kullanıyorum.

    YanıtlaSil
  4. Benim vblogumda fena eleştirdiğim bir oyun...

    YanıtlaSil