Film Analiz: Sihirbazlar Çetesi 2

31 Mayıs 2013 tarihinde vizyona giriş yapan Sihirbazlar Çetesi (Now You See Me) adlı film, gişelerde kazandığı başarıyla ve konusuyla dikkat çekti. Konusu sihirbazlık ve sihir olan filmin sinemalarda izlediğim ikinci serisinin analizi. Sihirbazlar Çetesi 2 hakkındaki görüşlerimi ve film izlenimimi siz değerli okuyucularımla paylaşmak istiyorum.


sihirbazlar çetesi 2 resim
Sihirbazlar Çetesi 2 
Sihirbazlar Çetesi

Sihirbazlar Çetesi adlı filmden biraz bahsedelim. Filmin ilk serisi 31 Mayıs 2013 tarihinde vizyona girmiş ve başarı sağlamış. Film 129 dakikadan oluşmakta, Louis Leterrier'in yönetmenliğindeki filmin, oyuncu kadrosu yetenekli aktörlerden oluşuyor. Daniel Atlas rolünü "Jesse Eisenberg", Dylan Rhodes rolünü "Mark Ruffalo", Merritt McKinney rolünü "Woody Harrelson", Jack Wilder rolünü "Dave Franco", Thaddeus Bradley rolünü "Morgan Freeman", Henley rolünü "Isla Fisher", Alma Dray rolünü "Mélanie Laurent" ve Arthur Tressler rolünü "Michael Caine"'in oynadığı Sihirbazlar Çetesi filmi 75 milyon $ bütçeyle çektiği filmden kazandığı para dudak uçuklatıcı cinsten tamı tamına 308 milyon $. Serinin ilkinde bir araya gelip sonradan ortadan kaybolan "Mahşerin Dört Atlısı" ikinci seride geri dönüyor.

Sihirbazlar Çetesi 2'de Ne Oluyor?


Sihirbazlar Çetesi 2
Sihirbazlar Çetesi 2 

10 Haziran 2016'da vizyona gelen film 115 dakikadan oluşuyor. Filmin oyuncu kadrosunu güçlendirdiği görülüyor. Kendisini "Harry Potter" filminden tanıdığımız Daniel Radcliffe'i de Walter rolüyle sinema severler Sihirbazlar Çetesi 2 filminin beyaz perdesinde görebilecek. Film de oyuncu değişikliğine de gidilmiş Henley rolüyle tanıdığımız Isla Fisher, filmin ikinci serisinde grupta yok iken yerine Lula rolünde Lizzy Caplan'ı izleme şansına sahip olacaksınız.Onun dışında film içerisinde aradığım fakat bulamadığım bir karakter daha vardı, Alma Dray rolündeki Mélani Laurent. Genç oyuncu Sihirbazlar Çetesi 2 filminin kadrosunda yoktu. 


Film inanılmaz güzeldi serinin ilkindeki hikaye geliştirilmiş ve o çizgiden devam edilmişti. Serinin ilkini izlememiş olabilirsiniz, ikinci serinin başında birinci serideki olayları özet geçiyor. Mutlaka izlemem gerek dediğiniz film listesine bunu da eklemeniz için hiçbir sakınca yok. 

Sihirbazlar Çetesi 2 fragmanı:



Film hakkında küçük de olsa spoiler vermek istiyorum. Thaddeus Bradley ve Arthur Tressler intikam için geri dönüyor. Thaddeus Bradley sizi şaşırtabilir. Dylan Rhodes babasının intikamını alabilecek mi? Mahşerin Dört Atlısı'nın geri dönüşüne hazır olun!
Daha fazla spoiler verip filmin tadını kaçırmak istemiyorum. 

İyi seyirler!

4 yorum:

  1. ilkini 2013 yazında sinemada klimada keyifle izlemiştim. bunu da izlerim artıkın. aramıza hoşgeldiiin. keyifli blog günleri dileriim. gelirim tabii ben deee. blogları üye olmadan okuyorum ama iyi bir okurum :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hosbuldum bu sıcak karşılaman için sana teşekkür ederim :)

      Sil
  2. İlkini sonlara doğru yarım bıraksamda izlemiştim uzun zaman önce. Konusu güzeldi lakin sihirbazlık bölümleri çok uç noktalardı. Bilgisayar yardımıyla her şey sihirbazlık gibi gösterilebilir zaten. Beni şaşırtmadı o yüzden. Buram buram Hollywood kokan yapımlardan. Ama aksiyon sevenler için ideal bir film tabi... ⭐

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Kesinlikle aksiyon sevenlere önerdiğim bir film dediğiniz gibi. :)

      Sil